Gudenåen, Tørring & Uldum

Velkommen til Gudenåens udspring! Blot få hundrede meter fra hinanden på den jyske højderyg udspringer Skjernåen og Gudenåen, henholdsvis Danmarks vandrigeste og længste vandløb, og de har skabt en unik natur og kulturhistorie.

Gudenåen, Tørring & Uldum

Gudenåen udspringer i Tinnet Krat nordvest for Tørring, blot få hundrede meter fra Skjernåens udspring. Dette område på en jyske højderyg kaldes 'Det store vandskel', hvor Gudenåen løber øst og Skjernåen mod vest. Besøg naturområdet omkring kilderne til fods for at se den unikke natur omkring åernes kilder eller start din cykel- eller vandretur på Hærvejen, som løber langs vandskellet.

Begynd din kanotur på Gudenåen fra Tørring, som åen løber igennem. Her kan du leje en kano og arrangere din tur, om du vil ro flere dage langs åen eller blot en dagstur på et par timer medstrøms i områder. Besøg også Tørring for at opleve kunsthåndværkerne, de spændende butikker i midtbyen eller Hjortsvangs Museum lidt uden for byen.

Byerne Tørring og Uldum adskilles af Gudenåens mange forgreninger og det beskyttede mose- og kærareal Uldum Kær. Landsbyen Uldum kendetegnes af den store, restaurerede mølle, som i dag fungerer som et arbejdende museum, der fortæller lokalhistorien og producerer økologisk mel. 

Er du I området første lørdag i juli, så tag til Uldum Gademusik Festival. Folkemusik med et bredt udbud af amatørmusikere og -dansere fra både Danmark og udlandet samt en håndfuld professionelle. Læs mere på hjemmeside og facebook

Kort