Glud, Hjarnø & Snaptun

Velkommen til Horsens Fjords sydkyst! Glud, Hjarnø og Snaptun indkapsler til sammen det ægte Danmark: Landsby, ø og kystby.

Glud, Hjarnø & Snaptun

Oplev landsbystemningen i Glud, som også har to af områdets mest interessante museer, som på hver sin måde fortæller historien om livet på landet. Glud Museum, opført i 1912, er et af Danmarks ældste frilandsmuseer og verdens største samling af Ferguson traktorer på Danmarks Ferguson Museum.

Hjarnø ligger ti minutters færgesejlads fra Snaptun og byder på hyggelig dansk østemning, når det er bedst. Den unikke natur og spændende kultur på denne lille ø opleves bedst til fods eller på cykel. Hjarnø er perfekt til dagsturer, fordi det er nemt at komme frem og tilbage mellem øen og Snaptun, og til ferieophold for dem, der vil nyde ølivet, men samtidig ikke være afskåret helt fra omverdenen. 

Havnebyen Snaptun er indgangen til øhavet omkring i Horsens Fjord. Her afholdes årligt lørdag i uge 27 muslingefest. Havnen er knudepunktet for færgetrafikken ud til Hjarnø, Endelave og Alrø, men er også et yndet feriemål i sig selv for sejlere, der ligger til i lystbådehavnen. Snaptun er også et godt udgangspunkt for at opleve naturen og kysten omkring Hjarnø Sund og nordsiden af Horsens Fjord.

Kort