Kanotur på Gudenåen

Danmarks længste vandløb på 158 km
En rigtig kanoferie tager sit udgangspunkt i Tørring, hvorfra det vil tage 6-7 dage at nå til Silkeborg. Langs ruten er der mange overnatningsmuligheder, rastepladser og kulturelle seværdigheder. En ferie på Gudenåen er en stor naturoplevelse og legende nem måde at motionere hele familien.
Selv ubefarne kanosejlere bliver hurtigt fortrolige med kanoens bevægelser, og de fleste nyder at veksle mellem forløb, hvor man får fart på kanoen og afslappende perioder, hvor man lader sig glide med strømmen.

Sejltilladelse på Gudenåen
Al sejlads på Gudenåen fra Tørring til Mossø forudsætter, at man køber en sejltilladelse. Dette skyldes hensynet til miljøet og dyrelivet, for der er simpelthen grænser for, hvor meget trafik Gudenåen kan holde til ad gangen. Hvis du har lejet kanoen hos en kanoudlejer, har kanoudlejeren sørget for køb af adgangstegn. Benytter du egen kano eller kajak, skal adgangstegn bestilles og købes forudgående hos Tørring Teltplads ved henvendelse på tlf. 41 67 58 00.
 
 

10 Tips til kanoferien

1. Børn:

Den idelle børneferie for alle børn. Små børn får vest på og en fiskestang med en prop og kan se naturen glide forbi. Større børn elsker at hjælpe med at padle. Det vigtigste er dog at lytte til børnene undervejs. Måske vil de sejle 2 km en dag, men så finder man bare den nærmeste plads og gør hold for natten. Andre dage sejler man 20 km før man ønsker at holde. Fælles for alle steder er, at der er en helt utrolig afslappende stemning efter en dag fyldt med indtryk af natur og dyr på tæt hold.

2. Bagage:

Transporteres i kanoen undervejs. Der er rigelig plads til både tøj, mad og evt. telt. Vi anbefaler alt i sorte sække, i tilfælde af regn.

3. Kano:

Kan rumme banage, 2 voksne samt 2 børn, der ikke må veje mere end 60 kg.

4. Kajak:

Rummer kun 1 person samt bagage.

5. Kæntring:

De nye aluminiumskanoer ligger dybt og sikkert i vandet, men skulle uheldet være ude er den nem at komme op i igen, og redningsvesten sikrer at man ligger sikkert i vandet.

6. Overnatning:

Overnatning er fortrinsvis i eget telt, men det er også muligt at tilkøbe pakketure, med overnatning i opslået telt ellerB&B. Der overnattes på primitive teltpladser med toilet/vand samt campingpladser, der i nogle tilfælde udlejer hytter.

7. Sikkerhed:

Ved leje af kano udleveres godkendte redningsveste til alle i størrelser fra små børneveste til store voksne. Vi anbefaler at vestene altid bruges under sejlads specielt på søerne.

8. Transport:

Bilen stilles ved kanostart/kanoudlejer og hjemtransport foregår oftest med bus eller Flextaxa tilbage.

9. Varighed: 

Fra 1 dag og lige så længe du ønsker det - alt efter temperament og tid. Dette er jo netop en afslappende ferie uden et fast forløb. Vi hjælper selvfølgelig med yderligere planlægning.

10. Vejret:

Er ikke vigtigt – men det er påklædningen. Regnvejr er ingen hindring for en god dag på åen, blæsevejr kan godt ændre planerne. Ændringer aftales særskilt med kanoudlejeren for eksempel ændret slutsted.

Når I har besluttet Jer for at bestille en kano ringer I til en af kanoudlejerne og får en kontrakt tilsendt og yderligere oplysning omkring hvor I kan holde pauser og overnatte, hvor der er noget at se undervejs, hvilket udstyr vi anbefaler at I med tager osv. osv. Alle praktiske oplysninger samt hjælp til at netop I får en fantastisk tur undervejs

Del denne side

Lej kanoer til ferien her

Teltplads langs Gudenåen

Sejltilladelse til Gudenåen fra Tørring til Mossø