skip_to_main_content

Pottemageren i Juelsminde

Besøg denne hyggelige butik med håndlavet kunsthåndværk lavet i eget værksted. Kig dig omkring blandt de mange flotte unika-produkter i keramik og stentøj af høj kvalitet og nyd en kop kaffe i den hyggelige besøgshave. 

Kunsthåndværk på højt niveau

Kig indenfor hos keramiker og billedkunstner Marie Würtz’ spændende butik, hvor du finder et stort udvalg af flot brugskeramik. Her finder du unika-brugsting i stentøj og raku, croquis-tegninger, malerier og modellerede figurer. Produkterne er primært holdbare hverdagsting som krus, kander og vaser. Keramikken findes i et væld af forskellige glaseringer og farver, så det er let for dig at finde keramik, der passer i stilen i dit hjem. Uanset hvad du vælger, er garanteret smukt håndværk, der fungerer som en perfekt souvenir fra området. 

Foruden Marie Würtz’ egne produkter sælges også keramik af forskellige dygtige gæstepottemagere.

Du finder også et stort udvalg af te, der sælges i løsvægt – der er altid mindst 40 forskellige slags i sortimentet.  

 

Eget værksted

Marie Würtz’ produkter laves i værkstedet, der er integreret i butikken. Her har du muligheden for at observere tilblivelsen af keramikken og lære om teknikken bag.

 

Besøg den åbne have

I tilknytning til butikken ligger en hyggelig have, hvor du er velkommen til at opholde dig indenfor butikkens åbningstid fra påske til slutningen af august. Haven er en grøn oase midt i byen med flere rolige zoner, hvor du kan sidde og nyde en stille stund. Haven, der er beplantet med højbede er et pusterum for byens borgere og gæster. Du er velkommen til at tage en kop kaffe og drikke den af krus, der naturligvis er lavet i butikken. Spredt rundt i haven finder du mange fine detaljer i keramik – heriblandt mange keramikfugle som du har mulighed for at købe med hjem til din egen have.

 

Keramik på bestilling

Finder du ikke lige det du søger i butikken, så laver Pottemageren gerne bestillingsarbejde. Kontakt Marie Würtz for at forhøre dig om muligheden. Et af de mest populære produkter i butikken er navnekrus. På Pottemagerens hjemmeside har du mulighed for at bestille et krus i dit navn. Det koster 140 kr + porto.  

 

Kunst- og Kunsthåndværkermarked

Hvert år den sidste weekend i juli arrangeres et større kunsthåndværkermarked i og omkring Pottemagerens have. Markedet afholdes af foreningen Kunsthåndværkermarked i Juelsminde - en forening. der er etableret af frivillige og flere kunstnere og  kunsthåndværkere i Danmark. Læs mere om markedet her.