Kulturringen Odder-Gylling

Ruten er på 19 kilometer og starter i Odder, der byder på gode muligheder for shopping, overnatning og spisning inden turen.

Herfra går turen mod sydøst til færgebyen Hou, som har afgange til både Samsø og Tunø og videre mod syd til den charmerende landsby Gylling.

Undervejs på turen er der gode muligheder for at opleve smuk natur, herregårde, gårdbutikker og landsbystemning. Besøg fx Fru Møllers Mølleri ved Neder Randlev, hvor der både er en hyggelig gårdbutik, ismejeri, slagter og en populær restaurant, eller gå en tur i den lille søfarts- og fiskeby Hou.

Kulturringen er en ny cykelrute på hele 500 kilometer, der går gennem syv kommuner i det østjyske landskab. Ruten er opdelt i flere end 20 forskellige etaper med varierede forløb, der byder på alt fra storby til landsby, hav, sø, skov og mark. Undervejs på turen kommer man forbi steder af oplevelsesmæssig og kulturhistorisk relevans, fx museer, kirker, slotte og gravhøje, der er med til at give turen spænding foruden al den friske luft.

En bog med oversigtskort viser beskrivelser og forslag til attraktioner og butikker, som du kan besøge på din tur rundt i det danske landskab. Hent bogen i digital udgave på Kulturringens hjemmeside.