Kulturringen Gylling-Torrild

Ruten er på 41 kilometer og starter ved landsbyen Gylling syd for Odder. Den går langs med Horsens Fjord gennem smuk natur med strandenge til øen Alrø, der er kendt for sine lækre spisesteder – blandt andet de berømte kæmpetarteletter på Café Alrø.

Herfra er det muligt at tage en cykelfærge til øen Hjarnø og Snaptun på den sydlige side af Horsens Fjord, hvor man kan møde andre af Kulturringens ruter. Fra Alrø går turen mod nord til landsbyen Torrild gennem et landligt område præget af natur, landbrug og landsbyer.  

Kulturringen er en ny cykelrute på hele 500 kilometer, der går gennem syv kommuner i det østjyske landskab. Ruten er opdelt i flere end 20 forskellige etaper med varierede forløb, der byder på alt fra storby til landsby, hav, sø, skov og mark. Undervejs på turen kommer man forbi steder af oplevelsesmæssig og kulturhistorisk relevans, fx museer, kirker, slotte og gravhøje, der er med til at give turen spænding foruden al den friske luft.

En bog med oversigtskort viser beskrivelser og forslag til attraktioner og butikker, som du kan besøge på din tur rundt i det danske landskab. Hent bogen i digital udgave på Kulturringens hjemmeside.