Juelsminde Havnemuseum

Juelsminde Havnemuseum fortæller historien om Juelsminde fra værende et lille fiskerleje over en færgeby med daglig sejlads til Kalundborg til i dag at have en af Danmarks mest populære lystbådehavne.

Museet udstiller maritime remedier og redskaber, de viser videoer og fik i 2016 produceret en minimodel af den sidste strækning af Horsens-Juelsminde Banen, som blev nedlagt i 1957. I 2018 blev udstillingen udvidet med en ’skibssimulator’ med "FORCE Tecnology", der også anvendes til træning af bl.a. A.P. Møllers kaptajner. Hop ind i det installerede styrehus med et virtuelt skibsmiljø og afprøve dine maritime evner under vidt forskellige forhold. Sejlads i blæst eller storm, havnemanøvre med lodsbåd, eller prøve kræfter med et større skib, som f.eks. en færge eller containerskib. Men vær varsom. Er du ikke helt så søstærk, som du selv tror, så kan du godt blive lidt søsyg, når du står ved roret i styrehuset med kuling fra sydvest.

Det er også Juelsminde Havnemuseum, der arrangerer de charmerende og populære røgedage med røget makrel, øl og musik på den gamle Røgeplads ved siden af museet. Find de kommende røgedage i online aktivitetskalenderen på Juelsminde Havnemuseeums Facebook side eller hjemmesiderne Juelsminde Havnemuseeum og VisitJuelsminde

Faktisk gemmer museet på en god historie i sig selv. For i foråret 2013 fik nogle lokale borgere ideen til at lave et museum, der kunne fortælle Juelsmindes maritime historie. Og kun 2 måneder senere kunne museet slå dørene op til stor glæde for både lokale og turister. Museet udvidede i 2017 deres lokale, således at museet i dag rummer dobbelt så meget plads i forhold til åbningen i 2013.