Den Genfundne Bro er et popuært udflugtsmål i Østjylland

Den Genfundne Bro

Foto: Kystlandet: VisitHorsens
Attraktioner
Naturområder
I idylliske omgivelser i Bakkelandet nær Horsens og Brædstrup ligger en unik turistattraktion med en utrolig historie. Den smukke bro over Gudenåen, der lå gemt og (næsten) glemt i en menneskealder, er i dag et af landets mest populære udflugtsmål – og det med god grund.
Adresse

Vestbirkvej 2A

8740 Brædstrup

Website

Hjemmeside

 

Oplev over 100 år gammel ingeniørkunst

Den Genfundne Bro er en kulturhistorisk perle og et stykke genoplivet Danmarkshistorie - dækket af en dæmning i 85 år, men gravet fri og restaureret i 2014. I dag er broen et storslået syn og en endnu større oplevelse.

Med gode parkeringsmuligheder i nærheden af broen er Den Genfundne Bro oplagt til en picnic ved de opstillede borde og bænke.

Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.

 

Fakta om Den Genfundne Bro

  • 13,4 meter høj
  • 50 meter lang
  • Bygget i 1899
  • Tildækket i 1929
  • Genfundet i 2014

 

Hør de spændende historier om Den Genfundne Bro på en guidet tur

Den Genfundne Bro blev bygget som en del af jernbanen mellem Horsens og Bryrup, og turen blev kendt som 'Danmarks smukkeste jernbane'. Den flotte natur gjorde jernbanen til et tilløbsstykke sammen med restauranten på Vrads Station, som stadig er åben i dag.

Hør endnu mere om historien bag Den Genfundne Bro på en af de gratis guidede ture. Turen er cirka 4 kilometer, og tilmelding er ikke nødvendig. Mød bare op, når turen starter.

Læs mere om de guidede ture og se, hvornår der er planlagt en tur her.

 

Sådan finder du Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro ligger 20 kilometer nord for Horsens mellem landsbyerne Vestbirk, Træden og Gammelstrup. Cirka 300 meter fra broen ligger en større parkeringsplads på Vestbirkvej 2A, Brædstrup. Herfra fører en sti til selve broen.

Er du på kanotur på Gudenåen, anbefaler vi Den Genfundne Bro som stop på ruten. Der er naturligt optag af kanoen ved Vestbirk Vandkraftværk, og herfra er der ikke langt til Den Genfundne Bro. 

For ryttere er der etableret et vadested umiddelbart øst for broen.

 

Tag cyklen til Den Genfundne Bro

Den Genfundne Bro er en del af den smukke gamle bryrupbane, der nu er omdannet til Naturstien Horsens-Silkeborg. Den 61 kilometer lange rute er hovedsageligt asfalteret og uden biltrafik og egner sig dermed perfekt til endagsture på cyklen. Den maleriske tur gennem det kuperede Bakkelandet og Søhøjlandet kan du med fordel dele i to, da der er flere overnatningssteder undervejs. Ruten er også populær som ridesti og vandrerute.

 

Vil du vide mere om Den Genfundne Bro?

denne side kan du læse mere om broens historie og lade dig inspirere til oplevelser i nærheden.

Adresse

Vestbirkvej 2A

8740 Brædstrup

Facilities

Toilet

Bakker

Skov

Ådal

Grillplads

Borde og bænke

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
Kystlandet: VisitHorsens