skip_to_main_content

Alt er en dinosaurus - teaterforestilling for børnefamilier

Tag børnene med i naturen og slip fantasien fri! I denne stedsspecifikke teaterforestilling for børn i alderen 4-10 år og deres familier finder i spor efter dinosaurusser i naturen - og sammen med skuespillerne finder I frem til, hvad der mon er hændt dem. Forestillingen spiller rundt omkring i Hedensted Kommunes skove.  

Familievenlig løgnehistorie i skoven

I forestillingen Alt er en dinosaurus kan børn og deres forældre tage i skoven med to dinosaurforskere og i fællesskab finde spor efter en af fortidens store kæmper. Her kan alt være spændende fund; grene, sten, jord – kun fantasien sætter grænser. Hvad er der mon hændt dinosaurussen? Og hvad oplevede den i livet?

Børnenes fund bringes med ind i scenografien, i fortællingen og i lyduniverset. De omstillingsparate skuespillere tager alle elementerne med i en utrolig og uvidenskabelig fortælling – baseret på børnenes skøre fantasi.

 

En hyldest til børns vilde fantasi

Der er noget skønt og befriende over børns kreative, legende, drømmende tanker.  I en verden, hvor præfabrikerede digitale fortællinger for børn er let tilgængelige og dragende, er den frie fantasi og leg under pres. Alt er en dinosaurus appellerer til den frie fantasi og lader børnene omskabe den verden de står i som kun børn kan – her sættes ingen grænser for hvor gakket, skørt og ukorrekt fortællingen er – det er børnenes ufiltrerede kreativitet, der sætter rammerne for skuespillernes scenekunst.

 

På rundtur i Hedensted Kommunes skove

Forestillingerne foregår i den frie natur og kommer rundt i forskellige dele af Juelsmindehalvøen og Tørring/Uldum-området. Det endelige program ligger endnu ikke fast, men forestillingerne løber af stablen i august og september 2021. Du kan følge Teater JÆVN på Facebook for at holde dig opdateret med nyheder.

 

Om Teater JÆVN

Teater JÆVN er en teatergruppe, der ser det som sin fornemste opgave at bringe den professionelle scenekunst ud til alle egne af landet og gøre scenekunsten vedkommende for alle tilskuere. Teateroplevelserne bliver skabt med udgangspunkt i det lokale liv. Forestillingerne i Hedensted Kommune er baseret på uformelle møder med de mennesker som forestillingen er skabt til, om det er børn, unge eller voksne.

I 2020 var forestillingen Bjerre Arrest 1945 på programmet. En tids- og stedsspecifik teateroplevelse om dagene omkring Danmarks befrielse, set fra den ikoniske gamle arrestbygning.