VisitJuelsminde
Familie spiser og skåler med havudsigt hos Liniepavillonen i Juelsminde

Juelsminde - østkystens dejligste ferieby

Juelsminde har alt det du efterspørger af en ferieby ved den milde jyske østkyst. Lækre spisesteder, sjove aktivitetsmuligheder, flotte strande, butikker og ikke mindst masser af lækker feriestemning. Her kan du nyde livet i smukke sommeromgivelser.

Kystbyen, der er omringet af vand

Godt og vel 4.000 indbyggere er der i Juelsminde. Men med hundredvis af sommerhuse og et stort årligt ryk ind af turister, så fremstår byen som langt større med et overraskende stort udbud af oplevelser og aktiviteter. Den er dog samtidig ikke større end at intimiteten og autenciteten består i landsbyen. 

Byens hjerte er den charmerende lystbådehavn, der emmer af maritim stemning. Rundt om byen er der strand – både nord, øst og syd for byen. Placeringen ved vandet har formet byen, dens erhverv og ikke mindst oplevelsen for dig som besøgende. 

Familie spiser is ved Havnens Café & Isbar i Juelsminde

Danmarks bedste lystbådehavn

Ifølge TripAdvisor er den store marina i Juelsminde Danmarks bedste. Det er med god grund, at turister flokkes til den stemningsfulde havn, når vejret er godt. 

Juelsminde by med alt i gåafstand

Juelsminde Havn & Marina

Hold ferien i Juelsminde

Juelsminde er så lille og kompakt, at du kan nå at opleve det meste på en dag. Men byen er også ret skøn som mål for badeferien. I de mange hyggelige sommerhuse kan du føle dig hjemme, og børnene har masser af plads til at boltre sig – og så er du altid ganske tæt på stranden og alle Jyllands store attraktioner. 

Et mekka for børnefamilier

Er børnene glade, så er forældrene det også. I Juelsminde kommer familiens mindste ikke til at kede sig.Her er der nemlig mange aktiviteter, der kan underholde dem i timevis. 

Liste
Kort
Familie spiser is ved Havnens Café & Isbar i Juelsminde

Byens lækreste is

På lystbådehavnen ligger denne isbod med et kæææmpe udvalg af is og toppings. Her kan hele familien finde en smagsvariant, der passer som skræddersyet - og husk masser af guf på!

Mens børnene leger...

... kan mor og far jo passende kigge omkring i byens mange butikker. Om du er på udkig efter lækre specialvarer, modetøj eller kunsthåndværk, så kan du finde det i Juelsminde. Besøg blandt andet disse spændende butikker:

Og når indkøbene skal klares, så kig forbi byens største supermarked, SuperBrugsen, der har alt, hvad du skal bruge til din ferie. 

To veninder på shopping med baby i Juelsminde
Par kigger på bøger i Buchs Boghandel i Juelsminde

Bliv lidt længere - tag en overnatning

Der er mange overnatningsmuligheder i Juelsminde - også hvis du ikke skal booke en uge i sommerhus. Hotel, vandrerhjem, camping og bed & breakfast - hvad foretrækker du? Så snup en ekstra dag og få det hele med.  

Familie spiller minigolf hos Juelsminde Minigolf

Se flere begivenheder i VisitJuelsmindes kalender

Spring ud i naturen

Der er ret så dejligt omkring Juelsminde. Ganske tæt på byens liv finder du skønne fredelige naturområder, hvor du kan genoplade batterierne. Gå en tur langs kysten, cykl en tur i landskabet eller hop på mountainbiken i Tofteskoven. Mulighederne er mange.

Golfbane ved juelsminde halvøen

Tag et slag golf hos Juelsminde Golfklub

Vidste du dette om Juelsminde?

Det legendariske skib, der deltog i Slaget ved Helgoland i 1864 skulle efter planen skrottes tilbage i 1912, men den daværende indehaver af Palsgaard havde andre planer. Han købte skibet, der kom til at ligge opankret ved Sandbjerg Vig Strand i Juelsminde. I dag udstilles skibet som bekendt andetsteds, men Fregatten Jyllands anker kan du stadig se på Stormolen på havnen i Juelsminde, hvor den fungerer som et vartegn for byen.  
I Juelsminde Kirke er kirkeskibet naturligvis en tro kopi af Fregatten Jylland. 

Ja, faktisk i hele byen. Det er let at parkere tæt på byens butikker, havnen og stranden og der er mange parkeringsmuligheder. 

I 1884 åbnede en ny jernbanestrækning, der gik fra Horsens og sluttede, hvor Juelsminde ligger i dag. Og rundt om stationen voksede en ny by. Toget kunne fragte varer til og fra Horsens, hvilket gjorde, at havnen udvikledes hurtigt. Juelsminde er dermed en ret ung by – og et direkte resultat af den jernbane, der for længst er lukket igen. 

Juelsminde er bygget ud mod en spids i landskabet, Bjørnsknude. Derfor har du i byen kyst, der er øst-, sydvest- og nordvendt, hvilket gør det muligt at spotte mange velkendte steder i horisonten. Herfra kan du se Vejle Fjord, Fredericia, Lillebæltsbroen, Fyns nordkyst, Æbelø, Endelave, Tunø og Samsø. På en vandretur rundt om Bjørnsknude har du mulighed for at se det hele, hvis vejrforholdene tillader det. Så husk at tage kikkerten med til Juelsminde. 

Havnen i Juelsminde er ret stor i forhold til byens størrelse. Dette skyldes blandt andet, at der har været færgefart i fra Juelsminde i mange år. I 1962 blev færgeruten Juelsminde-Kalundborg indviet. Det blev hurtigt en populær og nem måde at komme fra Jylland til Sjælland og i en periode dækkede hele fire færger ruten. Ruten var aktiv frem til 1996, hvor den nye Storebæltsbro overflødiggjorde ruten. 
Der har også været færgefart mellem Juelsminde og det nærliggende Bogense på Fyn. 
Den gamle færgehavn findes endnu. Den historiske restaurant Liliepavillonnen ligger stadig her, hvor den før i tiden betjente sultne færgegæster. 
Bonusinfo: I Juelsminde Naturlegepark kan børnene lege i legefærgen Julle. Julle var navnet på den ene af færgerne, der sejlede til Kalundborg. De tre andre hed Lasse, Kalle og Mille. 

Besøg også disse områder

Tipi ved vandkanten på Kyststien i Snaptun
Færge

Horsens Fjord

Sol skinner gennem træerne i bøgeskoven ved Hotel Vejlefjord
Træskohage Fyr

Vejle Fjord

Gudenåens Udspring den eneste flod i Danmark
Uldum Mølle

Gudenåen

Klinter på Hjarnø
Hjarnø

Hjarnø