VisitJuelsminde

På eventyr i Gudenåens land

Følg Gudenåen gennem smukke fredede naturområder. Drag ud på gode, skiltede vandreruter eller hop i kanoen på den smukkeste del af Danmarks eneste flod. Denne del er Gudenåen er oplagt til ferie i den fredelige natur. 

Besøg Gudenåens kilder

I det betagende naturområde Tinnet Krat pibler en kilde op af jorden og markerer starten på Gudenåen. Kun et par hundrede meter derfra finder du også Skjernåens kilder. Området betegnes som Det Store Vandskel og er et vidunderligt og unikt naturområde, der egner sig perfekt til søndagsudflugten. 

Gudenåens Udspring mand står ved udspring

Gudenåens udspring

Her begynder kanoturen

Cirka 10 kilometer øst for udspringet ligger byen Tørring. Her bliver Gudenåen bred nok til at man kan sejle på den og byen er derfor et hotspot for kanosejlads. Fra Tørring og mod nord er åen smal og rolig, og det er en både sikker og fordybende oplevelse at sejle på denne del af åen, som af mange betegnes som den smukkeste del. 
Tørring byder på et godt udvalg af indkøbsmuligheder, spisesteder og oplevelser. 

Udforsk Danmarks største engområde

Uldum Kær er et stort sammenhængende kærområde med smuk og fredet natur. Området har gode faciliteter såsom fugletårn, shelter, bord/bænkesæt og fint anlagte stier. 

Luftfoto af Uldum Kær og fugletårn

Uldum Kær

Lær mere om Uldum Kær ved Uldums smukke mølle

Uldum Mølle er et levende museum, hvor der produceres mel som i gamle dage. Kom med ind i maskinrummet og se, hvordan produktionen foregår og køb møllens  lækre produkter med hjem i butikken. I museet kan du også se en udstilling om Uldum Kær. Det er oplagt at kombinere et besøg i møllen med en tur i den skønne natur i kærområdet. 

I sommeren 2021 er der på strækningen mellem Tørring og Klostermølle indsat en bus, som samler kanofarende op ved områdets kanolejrpladser og campingpladser langs med Gudenåen. Dette er din mulighed for at sejle med strømmen og blive transporteret tilbage til startstedet for din rejse.

Overnatning ved Gudenåen

Camping, bed & breakfast eller primitiv overnatning? Området byder på flere skønne overnatningsmuligheder til outdoor-folket. 

Liste
Kort

Se det fulde overblik over overnatningsmuligheder på dette kort

Besøg også disse områder

Tipi ved vandkanten på Kyststien i Snaptun
Færge

Horsens Fjord

Sol skinner gennem træerne i bøgeskoven ved Hotel Vejlefjord
Træskohage Fyr

Vejle Fjord

Juelsminde by med alt i gåafstand
Juelsminde

Juelsminde

Klinter på Hjarnø
Hjarnø

Hjarnø