VisitJuelsminde
Juelsminde kystfiskeri

Kystfiskeri ved Juelsminde Halvøen

De smukke kyster omkring Juelsminde Halvøen, med Horsens og Vejle Fjorde, er meget varierende og rummer derfor et væld af gode fiskepladser. 

Der kan fiskes med både spin og flue, og fiskeriet kan praktiseres både fra kysten og fra båd. Selv under blæsende og dårlige vejrforhold finder du let spændende fiskepladser med læ, roligt vand og dejlige naturoplevelser.


Området er kendt for sit fremragende havørredfiskeri, der topper i perioden april til juni og igen september og oktober. Men den lange og vekslende kyststrækninger med små vige og indhug giver også mulighed for at fange andre arter som hornfisk, fladfisk og torsk.


Hornfiskene er en taknemmelig sportsfisk og på ingen måde svær at overliste. 
På begge sider af byen Juelsminde finder du et hav af pladser, hvor du kan fange de langnæbede hurtigsvømmere i sæsonen fra slutningen af april, maj og starten af juni. Pladser som As hoved, Kirkholm, Barrit strand, Bjørnskude og Rosenvold strand er alle pladser, hvor hornfiskene indfinder sig når vi nærmer os midten af maj måned. Uanset om du er til blink, flåd eller flue, så er hornfiskene en eminent fighter.


Ved Juelsminde Halvøens kyster venter gode fiskeoplevelser for hele familien...
Hvor havørredfiskeret kræver tålmodighed, så er fiskeriet efter hornfisk mere lige til.
Enten kan du fiske den med blink og silketråd. Her behøves ingen krog, hvilket gør denne form for fiskeri meget børnevenlig og særligt for de helt små eller nybegynderen. Med dette setup kan du roligt lade børnene lege og øve sig i kunsten at kaste og fiske. 
Er du mere til stillestående fiskeri kan du med et simpelt flåd og krog med ca. 5 cm. lange sildestykker fange de langnæbede akrobater. Bare kast flåd og krogen med sidestykker ud og trækkes langsomt ind. Her kan alle være med og det visuelle fiskeri giver mulighed for gode snakke og hygge mens den medbragte madpakke nydes.
 

Liste
Kort

Orm på krogen?
Langs de østjyske kyster er der øgede chancer for fangst, når du fisker efter rovfisk med flue og blink. Kystfiskeri med levende agn, som sandorm, er derfor ikke udbredt på den danske østkyst. Er det alfa og omega for dig at kaste snøren ud med sandorm, så må du selv grave dem op. Et godt hotspot for sandorm er vestsiden af Borre Knob i Horsens Fjord, hvor man ved lavvande i vigen let kan grave de små dyr frem.

Juelsminde Halvøen kystfiskeri havørred

Fiskeri - kom godt i gang