Strande på Juelsmindehalvøen

Her i området er både masser af plads og børnevenlige strande, så tag familie og venner med til en dejlig dag i solen fuld af vandsjov, hygge og afslapning. Vores kyststrækninger er nogle af Danmarks smukkeste og mest varierede. Her finder du skovklædte skrænter, hvor store træer er væltet ned i strandkanten og skaber naturstrande som Stenhøj Strand ved Vejle Fjord.

Det Store Vandskel - Hampen Sø

Søen er en rigtig naturperle i det midtjyske område og ligger på den jyske højderyg med Hærvejen som nærmeste nabo. Den ligger 79 meter over havet, og er dermed den højest beliggende sø i Jylland. Derudover er Hampen Sø en af Danmarks reneste badesøer. Søen består egentligt af to søer: Den store sø og den lille sø er i alt ca. 75 ha. Den lille sø har en vanddybde på 2-3 m, og den store sø er op til 14 m. dyb.

Ferie i landlige og idylliske omgivelser!

Er I til afslapning, ro og spændende oplevelser i naturen er det måske ferie på landet, der er lige noget for jer!

Hos VisitJuelsminde har vi ikke kun traditionelle sommerhuse men også flere steder på landet, der ligger i idylliske omgivelser med masser af plads til at samle på fantastiske oplevelser tæt på naturen!

Adgangsforhold

Kyststien - Sporet mellem Snaptun og Juelsminde - forløber over både privatejede og offentlig ejede arealer. Naturbeskyttelseslovens regler gælder for al færdsel på Kyststien.

 Som vandrer skal du være særligt opmærksom på

Juelsminde

I 1884 åbnede jernbanen mellem Horsens og Juelsminde, og byudviklingen blev endnu mere intens, da man indviede havnen i 1896. Banen blev nedlagt i 1957, da privatbiler og lastbiler tog over. I 1962 udvidedes med færgehavn og daglig færgefart til Kalundborg. I 1996 blev denne færgerute dog endeligt indstillet. I nyere tid spiller havnen en vigtig rolle som lystbådehavn.

Uldum

Et af Uldums vartegn er også Uldum Mølle - en gammel mølle, som er sat i tip top stand. Den maler korn (økologisk mel) du kan købe og du får lov til at se alle detaljerne mens den arbejder.

Kanotur på Gudenåen

En rigtig kanoferie tager sit udgangspunkt i Tørring, hvorfra det vil tage 6-7 dage at nå til Silkeborg. Langs ruten er der mange overnatningsmuligheder, rastepladser og kulturelle seværdigheder. En ferie på Gudenåen er en stor naturoplevelse og legende nem måde at motionere hele familien.

Badestrande

Her i Juelsminde mener vi selv, at vi har østkystens bedste strande.
Her er der både masser af plads og børnevenlige strande.
Så ta’ familie og venner med til en dejlig dag på stranden!

Ud over de nedenstående findes der den store Sandbjerg Vig Strand, som I finder lige nord for Juelsminde samt As Vig Sandstrand og Grønbjerggård Strand, som alle sætter rammerne for en dag fuld af vandsjov, hygge og afslapning.

Golf og minigolf

Nyd en af Danmarks flotteste udsigter, mens du spiller golf. På Juelsminde-halvøen er både greenfee og pay & play-spillere velkomne på goflbanen.
Minigolf er for alle - store og små hygger sig sammen mens det afgøres hvem, der bruge færrest slag på en runde.

Naturområder

På Juelsmindehalvøen finder du en masse unikke og skønne naturområder der indbyder til timers oplevelser og udforskning.
Ta’ madpakken med og nyd en afslappende eller aktiv dag i naturen!

Museer

Oplev levende og interaktive museer.Tag et skridt tilbage i tiden på Glud Museum eller Hjortsvang Museum, som begge skildrer livet, bygningerne og tøjet fra en svunden tid i lokalsamfundet. Juelsminde Havnemuseum, som formidler byens historie og Fregatten Jyllands tid for anker ved byen. Danmarks Ferguson Museum huser verdens største samling af Ferguson traktorer og redskaber og på Uldum Mølle kan du se hvordan en rigtig mølle maler og købe mel, som er produceret på møllen.

Gudenåen - Yours to explore!

Gudenåen har i årevis givet tusindvis af familier og skoleklasser pragtfulde oplevelser, når de tog turen ned ad åen i kano. Er man naturelsker skal
man derfor søge mod åen, kilderne og hærvejen.