Slotte og Herregårde Juelsminde

Kyststien og andre vandreruter

(Siden er under ombygning)

Ferie i landlige og idylliske omgivelser!

Er I til afslapning, ro og spændende oplevelser i naturen er det måske ferie på landet, der er lige noget for jer!

Hos VisitJuelsminde har vi ikke kun traditionelle sommerhuse men også flere steder på landet, der ligger i idylliske omgivelser med masser af plads til at samle på fantastiske oplevelser tæt på naturen!

Adgangsforhold

Kyststien - Sporet mellem Snaptun og Juelsminde - forløber over både privatejede og offentlig ejede arealer. Naturbeskyttelseslovens regler gælder for al færdsel på Kyststien.

 Som vandrer skal du være særligt opmærksom på

Juelsminde

I 1884 åbnede jernbanen mellem Horsens og Juelsminde, og byudviklingen blev endnu mere intens, da man indviede havnen i 1896. Banen blev nedlagt i 1957, da privatbiler og lastbiler tog over. I 1962 udvidedes med færgehavn og daglig færgefart til Kalundborg. I 1996 blev denne færgerute dog endeligt indstillet. I nyere tid spiller havnen en vigtig rolle som lystbådehavn.

Uldum

Et af Uldums vartegn er også Uldum Mølle - en gammel mølle, som er sat i tip top stand. Den maler korn (økologisk mel) du kan købe og du får lov til at se alle detaljerne mens den arbejder.

Museer

Oplev levende og interaktive museer.Tag et skridt tilbage i tiden på Glud Museum eller Hjortsvang Museum, som begge skildrer livet, bygningerne og tøjet fra en svunden tid i lokalsamfundet. Juelsminde Havnemuseum, som formidler byens historie og Fregatten Jyllands tid for anker ved byen. Danmarks Ferguson Museum huser verdens største samling af Ferguson traktorer og redskaber og på Uldum Mølle kan du se hvordan en rigtig mølle maler og købe mel, som er produceret på møllen.

Kirker

Nedenfor finder du en liste over de forskellige kirker på både Juelsminde-halvøen og i den øvrige del af Hedensted Kommune. Kirkerne er vidt forskellige: Fra forskellige perioder, med forskelligt udseende og med hver sin historie. Har du lyst til at besøge dem, kan du med fordel orientere dig på kirkernes hjemmeside om åbningstider mv., som må forventes at variere en del.