Strande på Juelsmindehalvøen

Her i området er både masser af plads og børnevenlige strande, så tag familie og venner med til en dejlig dag i solen fuld af vandsjov, hygge og afslapning. Vores kyststrækninger er nogle af Danmarks smukkeste og mest varierede. Her finder du skovklædte skrænter, hvor store træer er væltet ned i strandkanten og skaber naturstrande som Stenhøj Strand ved Vejle Fjord.

Slotte og Herregårde Juelsminde

Kyststien og andre vandreruter

(Siden er under ombygning)

Ferie i landlige og idylliske omgivelser!

Er I til afslapning, ro og spændende oplevelser i naturen er det måske ferie på landet, der er lige noget for jer!

Hos VisitJuelsminde har vi ikke kun traditionelle sommerhuse men også flere steder på landet, der ligger i idylliske omgivelser med masser af plads til at samle på fantastiske oplevelser tæt på naturen!

Adgangsforhold

Kyststien - Sporet mellem Snaptun og Juelsminde - forløber over både privatejede og offentlig ejede arealer. Naturbeskyttelseslovens regler gælder for al færdsel på Kyststien.

 Som vandrer skal du være særligt opmærksom på

Juelsminde

I 1884 åbnede jernbanen mellem Horsens og Juelsminde, og byudviklingen blev endnu mere intens, da man indviede havnen i 1896. Banen blev nedlagt i 1957, da privatbiler og lastbiler tog over. I 1962 udvidedes med færgehavn og daglig færgefart til Kalundborg. I 1996 blev denne færgerute dog endeligt indstillet. I nyere tid spiller havnen en vigtig rolle som lystbådehavn.

Cykeludlejning

På Juelsminde halvøen er der masser af muligheder for at udforske området på cykel.
Har du ikke din egen med, er der rig mulighed for at leje en.

Badestrande

Her i Juelsminde mener vi selv, at vi har østkystens bedste strande.
Her er der både masser af plads og børnevenlige strande.
Så ta’ familie og venner med til en dejlig dag på stranden!

Ud over de nedenstående findes der den store Sandbjerg Vig Strand, som I finder lige nord for Juelsminde samt As Vig Sandstrand og Grønbjerggård Strand, som alle sætter rammerne for en dag fuld af vandsjov, hygge og afslapning.

Golf og minigolf

Nyd en af Danmarks flotteste udsigter, mens du spiller golf. På Juelsminde-halvøen er både greenfee og pay & play-spillere velkomne på goflbanen.
Minigolf er for alle - store og små hygger sig sammen mens det afgøres hvem, der bruge færrest slag på en runde.

Naturområder

På Juelsmindehalvøen finder du en masse unikke og skønne naturområder der indbyder til timers oplevelser og udforskning.
Ta’ madpakken med og nyd en afslappende eller aktiv dag i naturen!

Museer

Oplev levende og interaktive museer.Tag et skridt tilbage i tiden på Glud Museum eller Hjortsvang Museum, som begge skildrer livet, bygningerne og tøjet fra en svunden tid i lokalsamfundet. Juelsminde Havnemuseum, som formidler byens historie og Fregatten Jyllands tid for anker ved byen. Danmarks Ferguson Museum huser verdens største samling af Ferguson traktorer og redskaber og på Uldum Mølle kan du se hvordan en rigtig mølle maler og købe mel, som er produceret på møllen.

Kirker

Nedenfor finder du en liste over de forskellige kirker på både Juelsminde-halvøen og i den øvrige del af Hedensted Kommune. Kirkerne er vidt forskellige: Fra forskellige perioder, med forskelligt udseende og med hver sin historie. Har du lyst til at besøge dem, kan du med fordel orientere dig på kirkernes hjemmeside om åbningstider mv., som må forventes at variere en del. 

Gallerier og Kunsthåndværkere

Ferie med kultur? Her finder du et væld af dygtige kunsthåndværkere og gallerier, som både sælger ud af kunstværkerne og byder velkommen på deres værksteder, så du også kan opleve kunsten blive til. Har du lyst til selv at prøve kræfter med håndværket, er der flere steder også mulighed for det.

Læs om Kunstnernetværket i Hedensted Kommune klik her 

Færge til Hjarnø og Endelave

Øhavet

Hjarnø

Hjarnø ligger i Horsens Fjord, 800 m fra fastlandet. Den er 3,2 km² stor, 3 km lang, 1 km bred og tæller 135 fastboende. Øen har et lille færgeleje (overfart til Snaptun) og en smuk gårdrække, der ligger omkring en øst-vest gående vej midt på øen.