Det Store Vandskel

Oplev en fantastisk naturperle midt i Jylland med rige og unikke muligheder for at opleve de stille steder i naturen. Det Store Vandskel med Gudenåens og Skjernåens kilder, der udspringer med kun få 100 meters mellemrum og løber hver sin vej mod Kattegat og Vesterhavet, er med til at fortælle en spændende og fascinerende historier om en natur skabt af ismasserne under sidste istid og af menneskers brug af naturen gennem århundreder.
Tag også på opdagelse blandt områdets mange kulturhistoriske spor. Langs med Hærvejen finder du besøgsmål som f.eks. det gamle pilgrimsmål Øster Nykirke med helligkilden Sct. Peders kilde eller forsvarsvolden Margrethediget fra jernalderen. Eller aflæg et af områdets attraktioner et besøg – her er historien levende og formidlet på en spændende måde.. Området har også inspireret og tiltrukket kunstnere og kunsthåndværkere, som du er meget velkommen til at besøge.
Vi har gjort det nemt for dig at opleve området ”Det store Vandskel.” I samarbejde med nogle af vores spændende overnatningssteder og attraktioner har vi sammensat forlag til miniferier, hvor der er sørget for det hele her. I skal blot slappe af, nyde hinanden og det skønne område.
Vi glæder os til at byde jer velkomne i Det Store Vandskel – ved Gudenåen og Skjernåens kilder.

Del denne side